Ad Soyad
Tc Vergi No
Telefon No
Doğum Tarihi
Plaka
Belge Seri No
Mesaj

Trafik Sigortası, aracınızla gerçekleştirebileceğiniz bir kaza sonucunda diğer araçlara veya üçüncü şahıslara verebileceğiniz zararlar için sizi teminat altına alan zorunlu bir sigortadır.

Zorunlu Trafik Sigortanı daha yüksek fiyata yaptırma. Bizden teklif al !

Trafik Sigortası Ne Zaman Yenilenir?

Trafik sigortası poliçe süresi 1 yıldır ve bu süre sonunda poliçeni yenilemen gerekir. Trafik sigortanı yaptırmadan trafiğe çıkarsan da yaptırımlar ve para cezası ile karşılaşırsın. Sen de vade yenileme zamanını unutmamak için Sigortam.net'in poliçe ve vade hatırlatma formunu doldurabilirsin.

Trafik Sigortası Poliçesi Taşımak Zorunlu mu?

Zorunlu trafik sigortası adından da anlayabileceğimiz gibi yapılması zorunlu olan bir araç sigortası türüdür. Zorunlu olan trafik sigortası, aynı zamanda trafikte bulunduğunuz sürece aracınızda da bulundurulması da şart olan sigorta belgesiydi. Üstelik yanınızda bulunmamasının cezai yaptırımları vardı. zorunlu olan bir araç sigortası türüdür. Ancak yeni uygulamalarla trafik polisleri; araç bilgilerine bilgisayar ortamından ulaşabildiği ve trafik sigortası poliçenizin olup olmadığını görebildiği için bu uygulama ve yaptırımları ortadan kalktı.

Trafik Sigortası Neleri Karşılar?

Trafik sigortası neleri karşılar sorusunu madde madde yanıtlayalım;
  • Trafik kazası sonucunda karşı tarafa verilen zararın masrafları
  • Elektrik direği, lamba gibi kamuya ait mallara kasti olmayarak verilen zararlar
  • Ev, dükkan ve buna benzer üçüncü kişilere ait mallara verilen hasarlar
  • Kaza sırasında vefat edenlerin defin ve bu kişilerin bakmakla yükümlü olduğu kişiler varsa onların masrafları
  • Trafik kazasında yaralanan kişilerin kısmi ya da süresiz çalışamaz duruma gelmesi halinde o kişilerin ekonomik gelirinin azalması ya da kesilmesi ve baktığı kişilerin destekten yoksun kalması durumlarında meydana gelen masraflar
  • Kaza sonucunda suçlu değilseniz ve buna rağmen karşı taraf sizin haksız olduğunuzu iddia edip size dava açıyorsa avukatlık ücretleri için savunma masrafları
Trafik kazası söz konusu olduğunda maddi hasarların yanı sıra bedeni zararlar da ortaya çıkabilir. Kişilerde meydana gelen yaralanmalar trafik sigortasının teminatı altındadır. Yaralılara yapılacak ilk yardım hizmetleri, muayeneler, tedaviler, ilaçlar gibi masraflar da trafik sigortası tarafından karşılanır.

Araç Başına Maddi Teminat Ne Demek?

Araç başına maddi teminat, kaza sırasında karşı taraftın aracında olubilecek maddi zararları güvence altına alır. Karşı aracın zararları 100.000 TL limitiyle kusurlu olan tarafın trafik sigortası tarafından ödenir.

Sağlık Gideri Teminatı Nedir?

Sağlık gideri teminatı, kaza sonucunda karşu tarafın bedensel zarar görmesi durumunda  tedavi giderlerinin karşılanmasıdır. Sağlık tedavi giderleri ve kişinin çalışma gücünün azalması sonucu ortaya çıkan zararlar bu teminat kapsamındır. Kişi ve kaza başına göre limitler dalinde ödenir.